SEDMO PREDTEKMOVANJE V SESTAVLJANJU IN TEKMOVANJU Z LEGO VOZILI

Dne 4.3.2020 smo obiskali Srednjo strojno šolo v Novem mestu ter izvedli H2Student predtekmovanje, na katerem je sodelovalo 132 dijakov.
 
Dijaki so se v sklopu H2Student dogodka najprej seznanili s področjem trajnostne mobilnosti ter priložnostih vodika v transportu. Sledilo je tekmovanje, ki je bilo sestavljeno iz poznavanja teorije o vodiku in trajnostne mobilnosti, v tekmovanju z lego vozili po poligonu, na koncu pa se je ocenjeval še design Lego vozil.

V 7. predtekmovanju je tekmovalo 5 ekip, zmagala pa je Ekipa 4. ČESTITKE ZMAGOVALNI EKIPI ter VSEM, KI SO SODELOVALI! 

Zmagovalna ekipa se bo potegovala za udeležbo na Finalu H2Student, ki se bo zgodil 1. aprila 2020, v okviru Vodikovega ekosistema Slovenije, na celjskem sejmišču. 
 

ŠESTO PREDTEKMOVANJE V SESTAVLJANJU IN TEKMOVANJU Z LEGO VOZILI

Dne 3.3.2020 smo izvedli H2Student predtekmovanje na Srednji šoli za strojništvo, geotehniko in okolje, v Velenju. 
 
Dijaki so se v sklopu H2Student dogodka seznanili s področjem trajnostne mobilnosti ter priložnostih vodika v transportu. Sledilo je tekmovanje, ki je bilo sestavljeno iz poznavanja teorije o vodiku in trajnostne mobilnosti, v tekmovanju z lego vozili po poligonu, na koncu pa se je ocenjeval še design Lego vozil.

V 6. predtekmovanju je zmagala Ekipa 2., ki si je nadela tekmovalno ime »NAJJAČI«.  ČESTITKE ZMAGOVALNI EKIPI ter VSEM, KI SO SODELOVALI! 

Zmagovalna ekipa se bo potegovala za udeležbo na Finalu H2Student, ki se bo zgodil 1. aprila 2020, v okviru Vodikovega ekosistema Slovenije, na celjskem sejmišču. 
 

 

PETO PREDTEKMOVANJE V SESTAVLJANJU IN TEKMOVANJU Z LEGO VOZILI

Danes 18.2.2020 smo na Fakulteti za logistiko UM gostili dijake Gimnazije Celje Center. Izvedli smo že peto predtekmovanje iz niza kvalifikacij, ki se te dni odvijajo po srednjih šolah, po Sloveniji.

 
Dijaki se v sklopu H2Student dogodka seznanijo s področjem trajnostne mobilnosti, nato pa se pomerijo v tekmovanju, ki se sestoji iz poznavanja teorije o vodiku in trajnostne mobilnosti, v tekmovanju z lego vozili po poligonu, na koncu pa se ocenjuje še design vozil.


Zmagala je Ekipa 2., ki si je nadela tekmovalno ime »H«.  ČESTITKE ZMAGOVALNI EKIPI ter VSEM, KI SO SODELOVALI! Zmagovalna ekipa se po potegovala za udeležbo na Finalu H2Student, ki se bo odvil 1. aprila 2020, v okviru H2Student in Vodikovega ekosistema Slovenije, na celjskem sejmišču.


Vedno znova in znova smo presenečeni nad znanjem in domišljijo dijakov; in kot se ponovno potrjuje - vodik (H2) ima neverjetno energijo! 

ČETRTO PREDTEKMOVANJE V SESTAVLJANJU IN TEKMOVANJU Z LEGO VOZILI

Dne 17.2.2020 smo na Šolskem centru Celje, na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko izvedli četrto predtekmovanje iz niza kvalifikacij, ki se te dni odvijajo po srednjih šolah, po Sloveniji.

 
Na dogodku je sodelovalo okoli 50 dijakov, v sestavljanju in tekmovanju z Lego vozili, pa so se pomerile 3 ekipe dijakov. Zmagala je Ekipa 2. ČESTITKE ZMAGOVALCEM ter VSEM, KI SO SODELOVALI!


Dijaki se v sklopu H2Student dogodka seznanijo s področjem trajnostne mobilnosti, nato pa se pomerijo o sestvljanju Lego vozil ter poznavanju teorije s področja vodika in vodikovih tehnologij.
Kaže, da ima vodik (H2) res neverjetno energijo, kajti med dijaki je čutiti neverjeten naboj.

Dne 5.2.2020 smo na Šolskem centru Celje, na Gimnaziji Lava, v Celju izvedli drugo predtekmovanje iz niza kvalifikacij, ki se bodo odvijale po srednjih šolah, po Sloveniji.  

​Na prireditvi je sodelovalo okoli 100 dijakov, v sestavljanju in tekmovanju z Lego vozili, pa se je pomerilo 6 ekip dijakov. Zmagala je Ekipa 1. ČESTITAMO!

​Dijaki so v sklopu H2Student dogodka najprej poslušali predavanje iz tematike Trajnostne mobilnosti, nato so sestavljali avtomobil, kjer je bilo  potrebno uporabiti ročne spretnosti in tehnične veščine, kravžljali pa so tudi svoje možgane – sodelovali so v Kvizu, z vprašanji s področja Vodika in trajnostne mobilnosti. Tudi dijaki, ki so spremljali tekmovanje svojih kolegov, so imeli prav tako možnost sodelovati v nagradnem kvizu in si prislužiti kakšno nagrado.

TRETJE PREDTEKMOVANJE V SESTAVLJANJU IN TEKMOVANJU Z LEGO VOZILI

Dne 11.2.2020 se je H2Student ekipa podala v Škofjo Loko, kjer smo na Šolskem centru Škofja Loka izvedli tretje predtekmovanje iz niza kvalifikacij, ki se te dni odvijajo po srednjih šolah, po Sloveniji.

 
Na dogodku je sodelovalo okoli 130 dijakov, v sestavljanju in tekmovanju z Lego vozili, pa se je pomerilo 7 ekip dijakov. Zmagala je Ekipa 5, ki si je nadela tekmovalno ime »ČAKTE FANTJE NO«. Ekipa si je tako priborila možnost, da se uvrsti v Finale H2Student tekmovanja, kjer se bo pomerilo 8 najboljših ekip. ČESTITKE ZMAGOVALCEM! 


Dijaki se v sklopu H2Student dogodka seznanijo s področjem trajnostne mobilnosti, nato pa se pomerijo o sestvljanju Lego vozil ter poznavanju teorije s področja vodika in vodikovih tehnologij.


Energija vodika se z neverjetno hitrostjo širi naprej po srednjih šolah!

DRUGO PREDTEKMOVANJE V SESTAVLJANJU IN TEKMOVANJU Z LEGO VOZILI

1/7

PRVO PREDTEKMOVANJE V SESTAVLJANJU IN TEKMOVANJU Z LEGO VOZILI

Dne 22.1.2020 smo na Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, v Celju izvedli prvo predtekmovanje iz niza predtekmovanj, ki se bodo odvijala po srednjih šolah, po Sloveniji.  

Na prireditvi je sodelovalo okoli 80 dijakov, v sestavljanju in tekmovanju z Lego vozili, pa so se pomerile 4 ekipe dijakov. Zmagala je ekipa 1. Čestitke!

Dijaki so v sklopu H2Student dogodka najprej poslušali predavanje iz tematike Trajnostne mobilnosti, nato so sestavljali avtomobil, kjer je bilo  potrebno uporabiti ročne spretnosti in tehnične veščine, kravžljali pa so tudi svoje možgane – sodelovali so v Kvizu, z vprašanji s področja Vodika in trajnostne mobilnosti.

Join Our Family!

Oblikovanje in programiranje: Igor Grofelnik 2020 ©

Vse video, fotografske in grafične vsebine vsebine so last Igorja Grofelnika

gtl_fl_nov.png

Spremljajte nas na:

  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 Igor Grofelnik& Matjaž Knez All Rights Reserved

6