Search
  • Dr. Matjaž Knez

VTISI Z DOGODKOV H2STUDENT – SREDNJA ŠOLA ZA STROJNIŠTVO, MEHATRONIKO IN MEDIJE


Ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije iz Celja, Simona Črep in mantor Gašper Grat, sta o H2Student povedala:

Udeležba na izobraževalno-tekmovalnem dogodku v okviru projekta H2Student, ki je v začetku marca potekala pod pokroviteljstvom Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru, je pri dijakih oddelkov S-2. a, S-3. a, S-3. b, M-2. c in M-3. c zagotovo zbudila vsaj kanček radovednosti. Predvsem o tem, kako se našemu planetu godi v sedanjosti in kako bi se mu lahko v prihodnosti, ter najpomembneje, ali bodo sami pri tem le nemi opazovalci drvenja kapitala proti propadanju civilizacije ali pa vendarle premorejo dovolj energije za prevzem pobude za takšne spremembe družbe in ustaljenega načina življenja, ki bo oskrbovalne vire trajnostno zagotovil tudi prihodnjim generacijam.

Pohvalimo lahko oba glavna moderatorja dogodka, dr. Matjaža Kneza in dr. Uroša Kramarja; slednjemu je z lahkoto uspelo prisotne navdušiti za tvorno in ne prav kratkotrajno sodelovanje pri izvedbi celotnega dogodka. Tako tekmovalce, ki so se pomerili v sestavljanju vozila na električni pogon iz kock Lego, kot tudi ostale dijake, ki so brez zadržkov podajali svoja mnenja na anketna vprašanja. Izbrana so bila tako, da so lahko ob kratkem razmisleku prisotnim pustila precej slabe vesti ob že zelo površni analizi načina življenja, ki ga trenutno živimo. Vodikova tehnologija, ki naj bi bila rdeča nit našega srečanja, predstavlja le kamenček v mozaiku sprememb, o katerih danes sanjajo znanstveniki in ekologi.

Tekmovalnega dela se je udeležilo šest ekip; čestitke za zmago je prejela ekipa št. 5, ki se poimenovala ''Unih S3a''. Ekipo so sestavljali: Tim Ašenberger, Tim Seles, Miha Šantej in Nik Štancar (S-3. a). Z zmago so si priborili možnost uvrstitve na nadaljnje tekmovanje.31 views

Join Our Family!

Oblikovanje in programiranje: Igor Grofelnik 2020 ©

Vse video, fotografske in grafične vsebine vsebine so last Igorja Grofelnika

gtl_fl_nov.png

Spremljajte nas na:

  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 Igor Grofelnik& Matjaž Knez All Rights Reserved